Ga komende zomer mee naar Italië en geef (vluchtelingen)kinderen een onvergetelijke week!

Eén van de organisaties waarmee we nauw samenwerken organiseert jaarlijks zomerweken voor vluchtelingenkinderen en kinderen van Italiaanse gezinnen.

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk van deze kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!

Er zijn diverse mogelijkheden om mee te helpen. Je kunt aansluiten bij een missiereis die we in samenwerking met LIFE Tienerevent en CAMA Zending organiseren, hierbij kunnen individuele jongeren (of jongerenleiders) vanaf 15 jaar aanhaken.

Je kunt ook met een eigen jongerengroep (onder begeleiding van CAMA Zending) naar Italië afreizen. Verder zijn er ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld gezinnen, om gezamenlijk een week mee te draaien tijdens een van de zomerweken.

Denk je op een andere manier bij te kunnen dragen, neem dan even contact met ons op. Kijk op deze pagina voor de voorwaarden en praktische informatie zoals kosten, accommodatie etc.


Als deelnemer help je bijvoorbeeld bij de sport- en spelactiviteiten, muziek maken of ga je creatief aan de slag met de kinderen. Ook voer je diverse werkzaamheden uit die bij een zomerkamp als deze horen. Ondertussen deel je laagdrempelig je eigen verhaal en vertel je de kinderen over Jezus. Hiervoor geven we je vooraf uiteraard een aantal tools en trainingen zodat je goed voorbereid en toegerust aan de slag gaat. Ook ontmoet je andere jongeren uit diverse landen die mee komen helpen.  

Praktisch
De georganiseerde reis vindt plaats van 12 t/m 20 juli 2024. Vanuit Nederland reizen we in busjes naar Como, in Noord-Italië, de minimale leeftijd voor deze reis is vijftien jaar. In de aanloop naar het zomerkamp kom je een paar keer met de groep samen om elkaar te leren kennen en voor training en toerusting, zodat je goed voorbereid naar Italië vertrekt. Kijk hier voor meer informatie over deze georganiseerde reis van CAMA Zending en LIFE Tienerevent

Overige data
De andere zomerweek is van 6 tot en met 13 juli 2024. Voor beide weken (6 t/m 13 juli 2024 en 13 t/m 20 juli 2024) zoeken we jongeren, jongerengroepen en/of iets ouderen of gezinnen, die mee willen helpen om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke week te bezorgen.

Kosten
De georganiseerde reis kent een vast tarief, alles inclusief. Informatie hierover vind je op deze pagina. Ga je met je eigen groep, houd dan rekening met kosten voor vervoer naar Italië, kosten voor eten en drinken en voor de overnachtingen. 

Aanmelden
Wil je met je bestaande jongerengroep aanmelden of wil je als individu mee? Neem contact met ons op voor verdere informatie of om de mogelijkheden te bespreken

De zomerweken zijn Engelstalig, het is dus handig om Engels te kunnen spreken. :)


Ben jij er klaar voor?

Wil jij mensen die in nood zijn helpen, delen vanuit je eigen overvloed, Jezus’ liefde uitdragen en deze kinderen een onvergetelijke zomer bezorgen? Wil jij impact maken op mensenlevens en internationale vriendschappen sluiten? Ga met ons mee op reis en help ons om Jezus zichtbaar te maken in Italië! Neem contact met ons op om je aan te melden of voor meer informatie.

Aanmelden missiereis CAMA Zending & LIFE Tienerevent
Meld je hier aan via het speciale aanmeldformulier of neem contact met ons op wanneer je vragen hebt.


Overige informatie

De locatie van de zomerweken is in de buurt van Como, Italië. De zomerweken zijn voor de kinderen van maandag t/m vrijdag overdag, de avonden en nachten zijn de kinderen niet op het terrein aanwezig. De zaterdag en zondag vooraf zijn voor de teamleden en staan in het teken van kennismaken met andere teamleden (uit diverse landen), bezinning, training en afstemming m.b.t. het programma.

De zomerweken zijn voor vluchtelingenkinderen en Italiaanse kinderen van 6 tot en met 14 jaar. De opzet is persoonlijk, we werken bij voorkeur met 1 teamlid op 2 deelnemende kinderen, om zo echt een band te scheppen en de kinderen de persoonlijke aandacht - die ze zo hard nodig hebben - te kunnen geven.

Jij draagt bij vanuit je eigen talenten en gaven. Dit kan bijvoorbeeld met sport en spel, door creatief bezig te zijn, door muziek te maken, door de kinderen engelse lessen te geven, bijbelverhalen te vertellen of door je eigen ideeën in te brengen. Iedereen kan meedoen! Wil je aan deze week (persoonlijk of met je groep) nog een paar dagen of een week aanplakken dan zijn er diverse mogelijkheden om aan te haken bij missionaire initiatieven in Italië.