Welkom op Alpha Deventer

De plek waar alle verhalen samenkomen!


Ben je op zoek naar God? Zoek je naar antwoorden op levensvragen? Wil je de zin van je leven ontdekken? Bestaat God? Wie is Jezus? Wat is de relevantie van het christelijk geloof voor het leven van elke dag? Op zoek naar verlichting? Of ben je vastgelopen in het leven, zie je het leven niet meer zitten en wil je weten of er meer is? Wereldwijd hebben miljarden mensen de antwoorden op deze vragen en hun eigen bestemming gevonden in Jezus. We helpen je graag in je zoektocht en vertellen je graag over de liefde en de kracht van God, ook voor jou, ongeacht hoe je leven er op dit moment ook uitziet, je bent van harte welkom!


Op 18 september 2024 gaat er in Deventer een Alpha van start voor jongvolwassenen (18-35 jaar). Ga samen met andere jongvolwassenen - er zijn inmiddels al meerdere aanmeldingen - op zoek naar de zin van je leven, maak nieuwe vrienden, ontmoet mensen net als jou en ontdek wat het christelijk geloof nu echt inhoudt.


Wat is Alpha?

Heb je een minuutje? Dan vertellen we je graag supersnel wat Alpha is! Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het christelijk geloof ontdekt. 

Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een inleiding over het christelijk geloof en de kleine groep. Van ‘Wie is Jezus?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’, je ontdekt op een laagdrempelige en gezellige manier de basis van het geloof.  

Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepen om door te praten over het onderwerp. Echt geen enkele vraag of mening is te gek: de kleine groep is de plek waar je álles mag delen.  

En dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt.  

Alpha duurt ongeveer tien weken en een weekend weg. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de maaltijden (€2,50) en het weekend weg (€25,-), maar ook als je dit niet kunt betalen ben je gewoon welkom. Geld mag nooit een belemmering zijn. De Alpha voor jongvolwassenen in Deventer is bedoeld voor mensen van 18-35 jaar (val je buiten deze leeftijdsgroep, maar wil je toch graag meedoen, neem dan even contact met ons op) en wordt georganiseerd op de woensdagavonden vanaf 18 september 2024. Locatie is De Ontmoeting aan de Nieuwstraat 21 in Deventer. De avonden beginnen steeds om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd, daarna volgt de inleiding over het onderwerp van de avond waarna hier in kleine groepen over wordt doorgepraat. Bekijk hieronder de data en onderwerpen. 

Woensdag 18 september 2024: Is er meer?
Woensdag 25 september 2024: Wie is Jezus?
Woensdag 2 oktober 2024: Waarom stierf Jezus aan het kruis? 
Woensdag 9 oktober 2024: Hoe kun je geloven?
Woensdag 16 oktober 2024: Bidden, waarom en hoe?
Woensdag 30 oktober 2024: Bijbellezen, waarom en hoe?
Woensdag 6 november 2024: Hoe leidt God ons?
Vrijdag 15 november 2024 (avond): Wie is de Heilige Geest?
Zaterdag 16 november 2024 (dag): Wat doet de Heilige Geest?
Zaterdag 16 november 2024 (dag): Hoe kun je vervuld worden met de Heilige Geest?
Zondag 17 november 2024 (dag): Hoe zit het met de kerk?
Woensdag 20 november 2024: Hoe kan ik het kwade weerstaan?
Woensdag 27 november 2024: Waarom en hoe vertel ik het anderen?
Woensdag 4 december 2024 Geneest God ook nu nog? 
Woensdag 11 december 2024 Slotavond / Open avond 

Volg je liever een Alpha overdag? Ook dat kan komend najaar bij De Ontmoeting vanaf 16 september op de maandagmiddagen.
Kijk hier voor meer informatie over Alpha overdag (alle leeftijden).Meer informatie en aanmelden


Wil je eerst nog meer informatie of heb je een vraag dan kun je contact met ons opnemen via WhatsApp of email. Wil je je direct aanmelden voor Alpha Deventer najaar 2024 voor jongvolwassenen vul dan onderstaand formulier in. 

Na ontvangst van het ingevulde formulier zullen we zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Meer lezen over wat Alpha inhoudt? 
Klik dan hier