Ruim 100 jongeren in de startblokken voor short-term uitzending

Afgelopen vrijdag organiseerden we in Amersfoort de aftrap 2024 van ENVISION, het jongerenprogramma van CAMA Zending. Ruim 100 jongeren staan klaar om de komende maanden nieuwe mensen te bereiken met het goede nieuws van Jezus.

Jongeren uit heel Nederland - met verschillende kerkelijke achtergronden - verzamelden zich vrijdagavond in het gebouw van de Baptistengemeente Amersfoort om toegerust te worden voor hun komende uitzending. Sommigen van hen vertrekken binnenkort samen met hun jongerengroep, voor een week of 10 dagen, anderen gaan individueel voor een periode van een aantal maanden of langer. De bestemmingen van de missiereizen lopen uiteen van Portugal tot Ghana en van Italië tot Suriname.

De aanwezige jongeren luisterden vrijdagavond naar het persoonlijke getuigenis van Willemijn, een jonge vrouw die - na een heftige periode in haar leven - kort geleden tot geloof is gekomen. Jongeren werden bewust gemaakt van de cultuurverschillen waar ze mee te maken gaan krijgen en leerden hoe ze hiermee om kunnen gaan. Ze luisterden naar de ervaringen van iemand die net terug is van een short-term uitzending en ook werden zij getraind in hoe ze het goede nieuws van Jezus op een laagdrempelige manier kunnen delen met mensen die ze ontmoeten. De band Kingdom zorgde voor de muzikale omlijsting van de avond.

Het programma ENVISION van CAMA Zending biedt jongeren (en soms ouderen) de gelegenheid om een missiereis te maken als (jongeren)groep of individueel. Deze reizen bestaan onder meer uit het organiseren van zomerkampen voor kinderen zonder christelijke achtergrond, vluchtelingenwerk, ondersteuning van long-term zendelingen, hulp in een opvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld en werk onder daklozen. Alles om elke dag nieuwe mensen te bereiken met het goede nieuws van Jezus.

Met deze reizen hebben jongeren directe impact op de plek waar ze komen en ook voor henzelf is een missiereis veelal een levens veranderende ervaring. CAMA Zending biedt begeleiding en coaching voor, tijdens en na de reizen. Voor meer informatie over ENVISION: www.camazending.nl/envision.


Met Tsjechische en Spaanse jongeren in Amsterdam

Speciaal voor dit weekend en voor de ENVISION KICK-OFF waren er ook jongeren uit Tsjechië en Spanje afgereisd. Met hen waren we afgelopen zaterdag in Amsterdam. Om hier iets te ontdekken van de missionaire initiatieven in de stad en ook om het goede nieuws van Jezus hier te delen. Dit deden we onder andere door tulpen uit te delen en met mensen in gesprek te gaan, hetgeen zorgde voor bijzondere en mooie ontmoetingen. 

In de periode tussen kerst en oud & nieuw (2024) hopen we een 'Mission city stage’ voor jongeren aan te bieden in Amsterdam. Interesse? Laat het ons even weten via onderstaand formulier, zodat we je verder op de hoogte kunnen houden.