Short-termers 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒐𝒑𝒗𝒂𝒏𝒈𝒉𝒖𝒊𝒔 𝒔𝒍𝒂𝒄𝒉𝒕𝒐𝒇𝒇𝒆𝒓𝒔 𝒔𝒆𝒌𝒔𝒖𝒆𝒍𝒆 𝒖𝒊𝒕𝒃𝒖𝒊𝒕𝒊𝒏𝒈


Italië, bekend om zijn oude ruïnes, artistieke meesterwerken en culinaire creaties, maar ook steeds bekender als topbestemming voor commerciële sekshandel. Prostitutie komt veel voor en mensenhandelaren hebben een uitgebreid netwerk opgezet dat ook vandaag de dag nog springlevend is. Vrouwelijke vluchtelingen zijn enorm kwetsbaar en opvallend vaak slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting.

 

Momenteel zijn er minstens 120.000 slachtoffers van seksuele uitbuiting in Italië. De middelen en mogelijkheden voor overlevenden van mensenhandel zijn echter schaars en er is een ernstig gebrek aan veilige en passende huisvesting en herstelprogramma’s.

 

Een van onze partners - een christelijke organisatie, onderdeel van een netwerk van christelijke anti-trafficking organisaties - biedt langdurige huisvestings-, herstel- en trainingsprogramma's voor vrouwen en hun kinderen die het slachtoffer zijn van mensenhandel en seksuele uitbuiting.

 

We zoeken vrouwelijke short-termers (minimum leeftijd 18 jaar) die tijdelijk in dit opvanghuis in Italië willen inwonen. Een 'goede buur' zijn voor de vrouwen die in het opvanghuis verblijven, met hen optrekken, samen activiteiten ondernemen en verantwoordelijkheid dragen voor het huishouden. Je werkt hierbij samen met de kernteamleden en andere vrijwilligers.

 

De functie kan in overleg op verschillende manieren worden ingevuld. Er zijn meerdere mensen nodig voor verschillende periodes. De minimale beschikbaarheid is 2 maanden. Goed Engels kunnen spreken is belangrijk, een beetje Italiaans is mooi meegenomen, maar de bereidheid om Italiaans te leren (gedurende het verblijf) is vereist.

Klik hier voor meer informatie of om contact op te nemen

Short-termers worden uitgezonden en begeleid door CAMA Zending.

 

Je zult een grote rol spelen bij het begeleiden van de vrouwen; van een leven van overleven, naar een leven vol bloei. Dit is een mogelijkheid voor een twee, drie of meerdere maanden durende interculturele ervaring in Noord-Italië. Het opvanghuis ligt in een klein, rustig dorp met glooiende heuvels. Je zult meewerken aan het re-integratieproces voor de vrouwen in het nazorgcentrum, door interactie met overlevenden van seksueel misbruik, geweld en uitbuiting. Een kans om niet alleen God en degenen die het meest gemarginaliseerd en vergeten zijn in onze samenleving te dienen, maar ook om je wereldbeeld te verbreden en je communicatieve vaardigheden uit te breiden, terwijl je leeft tussen mensen met verschillende achtergronden en culturen. Je doet veel nieuwe ervaringen op, samen met de vrouwen. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar een levens veranderende ervaring is het zeker!


De functie vraagt om vrouwen (vanaf 18 jaar) met een goede ethiek, sterke waarden en een persoonlijke relatie met Jezus Christus. We zoeken vrouwen met uitstekende persoonlijke en relationele vaardigheden, vertrouwen, zachtmoedigheid en gezonde grenzen. Vrouwen die vastberaden, standvastig en georganiseerd zijn, met een gezond niveau van zowel persoonlijke als huiselijke hygiëne en oprechte empathie voor seksueel uitgebuite vrouwen met een passie om hen te dienen.

Taken
Aanwezig van zondagavond tot en met vrijdagochtend van 17.00 tot 09.30 uur. Beschikbaar voor de wekelijkse personeelsvergaderingen en wekelijkse boodschappenrondes overdag en minimaal 2 vrijdagmiddagen per maand om het programma met het team en de deelnemers op te volgen. Na de oriëntatie van twee weken, is de vrije tijd (naar wens in te vullen) elke weekdag van 9.30 uur tot 17.00 uur en om het weekend (vrijdag 9.30 uur tot zondag 17.00 uur).  

Je brengt tijd door met de deelnemers, thuis en in de stad en je zorgt voor een creatieve en ontspannen sfeer met verschillende dagelijkse en wekelijkse activiteiten. Je helpt het team bij de verschillende verantwoordelijkheden met betrekking tot de woonbehoeften van de deelnemers.

Je werkt samen met 3-4 kernteamleden en 3-4 medewerkers. Je neemt deel aan de teamvergaderingen en bent samen met de vrouwen verantwoordelijk voor het schoonhouden van het huis. Je zorgt voor algeheel toezicht op het huishouden en het samen leven met een zorgzame en dienstbare instelling.


We zoeken meerdere vrouwen voor deze short-term mogelijkheid. Minimum leeftijd 18 jaar (geen maximum) en minimale beschikbaarheid 2 maanden. Short-terms worden uitgezonden en begeleid door CAMA Zending. Het is mogelijk om deze functie in overleg te combineren met andere activiteiten. Goed Engels is een voorwaarde en daarnaast de bereidheid om Italiaans te leren wanneer je eenmaal in Italië bent (kun je al wat Italiaans dan is dit uiteraard een pré). We kunnen hier niet alles vertellen, dus heb je interesse of wil je eerst nog meer weten, vul dan onderstaand formulier even in of stuur ons een WhatsApp bericht.

 

De missie

De organisatie bestaat om huisvestings-, herstel- en trainingsprogramma's voor de lange termijn te bieden aan vrouwen en hun kinderen die ontsnapt zijn aan mensenhandel en seksuele uitbuiting in Italië. Volledig toegewijd aan het bieden van haalbare oplossingen aan overlevenden, voor een uitweg uit de seksindustrie, een kans op diepgaande genezing en herstel en een nieuwe start in het leven.

De visie

 Persoonlijk herstel beginnen en behouden met de steun van een betrokken, op Christus gerichte gemeenschap en een uitgebreid programma dat wordt afgestemd op de individuele behoeften van de vrouwen (en hun kinderen). Uiteindelijk willen we dat deze vrouwen onafhankelijke deel uit kunnen maken van de samenleving, vol van de ware vreugde en blijvende hoop in Jezus Christus.

Waarden

Vertrouwen op God
Alles wat we doen is geworteld in de overtuiging dat God de Enige is die werkelijk en volledig kan verlossen en herstellen. Daarom vertrouwen wij in elk aspect op Hem.

Kwaliteit boven kwantiteit
Hoewel de vraag eindeloos is, streven we ernaar om kwaliteitszorg te bieden aan degenen die we dienen, wat het aantal deelnemers beperkt dat we kunnen huisvesten, maar een hoger succespercentage oplevert onder degenen die onze zorg ontvangen.

Zorg op lange termijn
Herstel is een langdurig proces. De diepgaande en enorme gevolgen van een trauma uit het verleden hebben tijd nodig om te genezen. Deze weg naar herstel is lang en moeilijk, dus het is van cruciaal belang om voortdurende ondersteuning te bieden. 

Anonimiteit
Anonimiteit is van fundamenteel belang voor het beschermen van de identiteit en het behoud van de integriteit van iedereen die bij ons woont. We streven ernaar om de impact van ons werk te delen zonder namen, gezichten, identificerende kenmerken of locatie-gegevens te gebruiken om een veilige omgeving te behouden die genezing en herstel bevordert.