Vacature Kinderwerk Noord-Italië

long-term 

Veel mensen denken niet direct aan Italië wanneer het over missie gaat. De realiteit is dat slechts een heel klein deel van de Italianen protestants/evangelisch christen is, volgens sommige cijfers gaat het om minder dan 1% van de bevolking en in een aantal noordelijke regio's om slechts 0,1 tot 0,4 %. Een groot deel van de Italianen heeft de naam van Jezus nog nooit gehoord en de jongere generaties voelen zich aangetrokken tot het secularisme, atheïsme en agnosticisme.

Voor een lokale evangelische gemeente - in een stad met ruim 80.000 inwoners in Noord-Italië - zoeken we mensen met een roeping voor kinderwerk. De kerk reikt uit naar de lokale bevolking en doet dit onder meer doormiddel van een voedselbank en door uit te reiken naar de vluchtelingen in de stad. 


Kinderwerkers
Voor deze functie zijn we op zoek naar mensen die structureel gaan meebouwen door het kinderwerk van de gemeente op te zetten. We zoeken iemand met hart en een roeping voor kinderen en (enige) ervaring met kinderwerk. Momenteel is er geen coördinator voor het kinderwerk in de gemeente aanwezig, met als gevolg dat ouders met kinderen vertrekken.

Periode
Deze vacature is nadrukkelijk bedoeld voor lange termijn en liefst per zo spoedig mogelijk.

Profielomschrijving
Engels kunnen spreken is een voorwaarde, bij voorkeur spreek en versta je al wat Italiaans, maar je bent in elk geval bereid het Italiaans zo snel mogelijk te leren. Je bent minimaal 18 jaar, voor langere tijd beschikbaar en bereid om je in Noord-Italië te vestigen. Je hebt ervaring met kinderwerk en bent in staat het kinderwerk in de gemeente op te bouwen. Je werkt nauw samen met het voorgangersechtpaar en je Nederlandse collega’s die zich vanuit de kerk richten op het vluchtelingenwerk in de regio. Je wordt onderdeel van het CAMA-team in Italië.  
Reageren of meer informatie
We komen graag met je in contact om jouw mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie of om te reageren op deze vacature kun je contact opnemen met hans@camazending.nl of telefonisch via 06-12907320.

Niveau Christendom
Mensen met (enige) ervaring en passie voor kinderwerk, die Jezus willen volgen in elk aspect van hun leven. Mensen die bereid zijn om Jezus zichtbaar te maken voor mensen die Hem nog niet kennen.

Leefomstandigheden
Je bent bereid je te vestigen in de Noord-Italiaanse stad waar deze kerk zich bevindt. Een moderne stad (ruim 80.000 inwoners) met alle faciliteiten waaronder een internationale school. Je kunt deze functie uitvoeren naast een reguliere baan of je bent bereid in je inkomsten te voorzien door het opbouwen van een achterban (CAMA Zending helpt je hierbij).Voor meer informatie of om direct te reageren op deze functie kun je onderstaand formulier invullen.