Vacature
Parttime voorganger voor een kerkplant in Badalona, Spanje
voor minimaal 2 jaar

Spanje is net als veel andere Europese landen zendingsgebied geworden. De katholieke traditie heeft plaats moeten maken voor veel verschillende invloeden. Met name de jongere generatie Spanjaarden heeft weinig meer met de kerk.

De CAMA-kerk in Barcelona bestaat uit de moedergemeente in het stadscentrum van Barcelona en een drietal dochterkerken in omliggende plaatsen. De voorganger van de nog niet lang geleden gestarte kerk in Badalona - een voorstad van Barcelona - gaat binnenkort met pensioen. Voor deze nog kleine gemeente zijn we nu op zoek naar een parttime voorganger.  

Iglesia Alianza Barcelona
De moedergemeente, Iglesia Alianza Barcelona, is een actieve gemeente waar drie diensten per zondag worden gehouden. Ook doordeweeks zijn er diverse activiteiten en bijeenkomsten en er is een bloeiend jongerenwerk. De kerk is verder betrokken bij diverse missionaire projecten in de stad en er is samenwerking met CAMA Zending. De dochtergemeenten functioneren zelfstandig, maar vanzelfsprekend is er de nodige hulp en ondersteuning vanuit de kerk in Barcelona.

Functieomschrijving
De functie is vooralsnog parttime en hier staat een bescheiden salaris tegenover. De uren worden in overleg ingevuld en de functie kan worden gecombineerd met ander missionair werk in de regio (meerdere mogelijkheden via CAMA Zending). Ook bestaat de mogelijkheid om het voorgangerschap te combineren met een andere baan. De bedoeling is dat het aantal uren in de toekomst kan worden uitgebreid.

Profielomschrijving
We zoeken iemand met ervaring in het leiden van een kerk, bijvoorbeeld als voorganger of als oudste. De steun van een Nederlandse kerk als uitzendende gemeente is wenselijk. De voorkeur gaat uit naar iemand die Spaans spreekt, maar iemand die zich geroepen weet voor deze functie en bereid is om Spaans te leren wordt ook van harte uitgenodigd te reageren. Daarnaast is het een vereiste om goed Engels te kunnen spreken. Je bent bereid om je voor minimaal 2 jaar, maar liever langer, te conformeren en je te vestigen in Badalona. Je beschikt over relevante ervaring en een relevante opleiding (theologie, missionair werk, bijbelschool).

Reageren of meer informatie
We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken en je meer te vertellen over deze mooie functie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met hans@camazending.nl of telefonisch via 06-12907320.