Ga mee op missiereis naar Italië in
het voorjaar van 2025

Ga jij - samen met gemeenteleden - mee op missiereis naar Italië volgend voorjaar? Italië, vooral bekend als populaire vakantiebestemming. Maar wist je dat minder dan 1% van de bevolking protestants/evangelisch christen is en dat maar weinig Italianen de boodschap van Jezus en het goede nieuws van het evangelie kennen? 

Lokale kerken zijn vaak klein, maar enorm gedreven en enthousiast om het evangelie door te geven. Voor deze kerken is het een enorme bemoediging wanneer christenen uit andere landen hen bezoeken.

Jaarlijks arriveren er veel vluchtelingen in Italië. Sommigen van hen leven op straat, in afwachting verder te kunnen reizen, andere komen in de opvangcentra terecht. Christelijke organisaties bekommeren zich om het lot van deze mensen en laten Jezus’ liefde zien door hulp te bieden waar dit mogelijk is. 

Ga met ons mee, ontmoet lokale christenen, sluit nieuwe vriendschappen, help actief mee in het vluchtelingenwerk en ontdek wat het inhoudt om kerk te zijn in een compleet andere cultuur en context. Een levens veranderende ervaring die impact op jou zal hebben én op de mensen die je gaat ontmoeten. 


Praktische informatie


Data: 3 tot en met 10 mei 2025
Kosten: €790,- all-in (inclusief reis- en verblijfskosten)* 
Verblijf: Ostello Verbania
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Contactpersoon: Alise Burggraaff, tel. 06-20039173
Mail: aliseburggraaff@hotmail.com 

* Bedrag nog onder voorbehoud 

Programma


Onder andere: Kerkdienst in Verbania, ontmoetingen met  gemeenteleden en leiders van diverse kerken in de regio, actief meehelpen bij het vluchtelingenwerk in Milaan (o.a. eten en drinken uitdelen, kinderspeelplaats mogelijk maken), hands-on meewerken en contacten leggen in een vluchtelingencentrum in de regio Como, een uitdagende en inhoudelijke bergwandeling, ontmoeting met internationale) werkers, ruimte voor vrije tijd. Sommige programmaonderdelen nog onder voorbehoud. 


Aanmelden

 

Je kunt je direct aanmelden voor deze reis door onderstaand formulier in te vullen. Na je aanmelding zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen. Heb je eerst nog vragen, neem dan contact op met Alise Burggraaff via 06-20039173 of via aliseburggraaff@hotmail.com. De aanmelding sluit op 30 september 2024, vol is vol, er is beperkte ruimte in het aantal deelnemers.
 


Organisatie

 

Deze reis wordt georganiseerd door gemeenteleden van NGK de Koningshof in Apeldoorn,  in samenwerking met zendingsorganisatie CAMA Zending en Leida & Hans Borghuis.

De Italiëreis zomer 2024 is bedoeld voor gemeenteleden die willen bijdragen aan de situatie ter plekke en kennis willen maken met lokale christenen. Het idee is om deze reis echt samen te organiseren, dus dat houdt in dat, zodra we een leuke groep bij elkaar hebben, we gaan nadenken over welke acties we gaan houden, om geld in te zamelen voor deze reis. Jullie inbreng is hierbij van harte welkom! 

Meer informatie via Alise Burggraaff (contactpersoon), tel. 06-20039173 of via aliseburggraaff@hotmail.com