In Italië arriveren veel vluchtelingen, een deel van hen komt in de opvangcentra - waar de situatie de laatste tijd overigens ook verslechtert - terecht, maar niet allemaal. Veel mensen stranden in het noorden van Italië, zij leven in veel gevallen en soms met hele gezinnen noodgedwongen op straat. In Noord-Italië zijn een aantal christelijke organisaties actief die hulp bieden, zowel aan de mensen in de opvangcentra als aan vluchtelingen die op straat leven. Ze doen dit heel praktisch door eten en kleding uit te delen, maar bijvoorbeeld ook door taallessen, computercursussen en activiteiten voor kinderen te organiseren om de zelfredzaamheid te vergroten.

Voor een van onze partnerorganisaties zoeken we dringend hulp; voor de inzameling van kinderkleding, kleding voor volwassenen en eerste levensbehoeften, maar we zoeken ook mensen die een stukje van hun tijd zouden willen geven om te helpen. Op deze pagina vind je alle relevante informatie.


Inzameling van goederen


We zijn dringend op zoek naar partijen kinderkleding, zowel voor jongens als voor meisjes:

Sokken (nieuw), truien (nieuw of goede tweedehands), jassen (nieuw of goede tweedehands), t-shirts(nieuw of goede tweedehands), broeken (nieuw of goede tweedehands), schoenen (nieuw), sjaals (nieuw of goede tweedehands), mutsen (nieuw of goede tweedehands), handdoeken (nieuw), speelgoed (nieuw of goede tweedehands), tandenborstels (nieuw), tandpasta (nieuw), shampoo (nieuw), douchegel (nieuw).
--
Ook is er grote vraag naar schoolmaterialen:
Notitieboeken (nieuw), lijm (nieuw), scharen (nieuw), stiften (nieuw), kleurpotloden (nieuw), rugzakken (nieuw of goede tweedehands).
--
Voor de verschillende projecten onder vluchtelingen in de regio zoeken we:
Laptop computers (nieuw of goede tweedehands) en power banks (nieuw of goede tweedehands) voor de computerlessen. Verder zijn we op zoek naar naaimachines (nieuw of goede tweedehands) voor de naailessen die worden aangeboden. 
--
Kleding voor volwassenen, zowel voor mannen als voor vrouwen:
Sokken (nieuw), truien (nieuw of goede tweedehands), jassen (nieuw of goede tweedehands), t-shirts(nieuw of goede tweedehands), broeken (nieuw of goede tweedehands), schoenen (nieuw), sjaals (nieuw of goede tweedehands), mutsen (nieuw of goede tweedehands), onderkleding (nieuw).
--
Huishoudelijke goederen:
Handdoeken (nieuw), linnen (nieuw of goede tweedehands), dekens (nieuw of goede tweedehands), kussenslopen (nieuw of goede tweedehands), tandenborstels (nieuw), tandpasta (nieuw), shampoo (nieuw), douchegel (nieuw), handzeep (nieuw).

We komen ontzettend graag met je in contact wanneer je kunt helpen!


Beluister hier een interview met Hans over het vluchtelingenwerk in Italië bij Groot Nieuws Radio. Dit interview vond plaats op dinsdag 13 februari 2024 in het programma De Lunchroom


Zomerweken voor vluchtelingenkinderen. Onze partnerorganisatie organiseert jaarlijks Engelstalige zomerweken voor vluchtelingenkinderen en kinderen van Italiaanse gezinnen die in armoede leven. Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te bieden, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Een onvergetelijke en levens veranderende ervaring! Er zijn diverse mogelijkheden om mee te helpen. Je kunt aansluiten bij een georganiseerde missiereis, je kunt ook met een eigen jongerengroep (onder begeleiding van CAMA Zending) naar Italië afreizen. Verder zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld gezinnen, om een week mee te draaien tijdens een van de zomerweken. Als deelnemer help je bijvoorbeeld bij de sport- en spelactiviteiten, muziek maken of ga je creatief aan de slag met de kinderen. Ook voer je diverse werkzaamheden uit die bij een zomerkamp als deze horen. Ondertussen deel je laagdrempelig je verhaal en vertel je de kinderen over Jezus. Hiervoor geven we je vooraf uiteraard een aantal tools en trainingen zodat je goed voorbereid en toegerust aan de slag gaat. Neem contact op voor meer informatie of om je aan te melden.


Ook als je een week of misschien een paar weken of maanden van je tijd wilt geven om vluchtelingen in Italië te helpen, komen we graag met je in contact. Kun je Engelse lessen verzorgen, wil je praktisch helpen met het sorteren van kleding en goederen en het uitreiken aan vluchtelingen, kun je computerlessen of naailessen verzorgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 


We rijden zo'n vier tot vijf keer per jaar naar Italië. Om makkelijker spullen mee te kunnen nemen - zoals de hierboven genoemde goederen - zou een busje een uitkomst zijn. We zoeken iemand die ons kan helpen en/of kan adviseren in wat haalbaar is en wat in onze situatie verstandig zou zijn qua aanschaf of het frequent huren van een busje. Kun je ons hierin helpen of adviseren of ken je iemand die dit kan, dan komen we graag met je in contact.


Zo'n vier tot vijf keer per jaar reizen we af naar Italië waar we samenwerken met lokale kerken en christelijke organisaties om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met het goede nieuws van het evangelie van Jezus Christus. Dit doen we door toe te rusten, door te trainen, te bemoedigen en praktische hulp te bieden waar dit mogelijk is. Op missione.nl lees je alles over ons werk en onze missie in Italië. Via onderstaand formulier kun je direct contact met ons opnemen en je kunt ons ook bereiken via +31 (0)6 12 90 73 20.Liever financieel ondersteunen? Ook deze hulp is uiteraard heel erg welkom! We werken via CAMA Zending (ANBI geregistreerd). Via hen kunt u direct doneren om het werk in Italië mogelijk te maken. Op voorhand hartelijk dank voor uw hulp.