Meer lezen over christen-zijn in Italië: lees dan Italianen en de boodschap van Jezus of lees de Pionier van CAMA over Italië.  


Zondag 21 juli aanstaande hopen we ook zelf weer in de (Italiaanse) dienst in Chiesa New Life Verbania te zijn.
Zien we je daar?! Een mooie kans om te ontdekken hoe het is om kerk te zijn in een andere cultuur.
www.missione.nl


Zondag 21 juli 2024 
Start kerkdienst (vanwege zomertijd): 09.00 uur
Adres: Via Belgio, 4, 28922 Pallanza VB

Voor meer informatie: neem contact met ons op


Elk jaar trekken er in de zomermaanden duizenden Nederlanders naar de prachtige omgeving van het Italiaanse Lago Maggiore . In zowel Luino als Verbania worden in de zomer Nederlandstalige kerkdiensten ( vakantiediensten ) georganiseerd voor christenen die hier op vakantie gaan. Mooi om te zien, kerkmuren vallen weg, christenen zoeken elkaar op en bezoeken op de zondagochtend een van deze diensten. In Verbania organiseert Frits Rouvoet (Stichting Bright Fame ) al jarenlang vakantiediensten. Ontdek op www.missione.nl meer over kerk-zijn en christen-zijn in Italië.

In Verbania is ook een Italiaanse kerk actief, deze kerk is van enorme betekenis voor Verbania en de wijde omgeving. Op de zondagen in de zomermaanden waarop er Nederlandstalige vakantiediensten worden georganiseerd staat deze kerk haar ruimte zelfs af aan de Nederlanders. De Nederlandstalige kerkdiensten met Frits Rouvoet kunnen dan gehouden worden in de ruimte waar de Italiaanse kerk normaal zelf op zondagochtend haar diensten houdt.

In Italië is minder dan 1,5 % van de bevolking protestants/evangelisch christen. Dat maakt de positie van de – weinige en vaak kleine – protestants/evangelische kerken die er zijn erg belangrijk. Voor gemeenteleden is het een hele bewuste keuze om naar de kerk te gaan. Vaak zijn zij de enige christen in hun omgeving en soms zelfs de enige in hun familie. Hoewel veel Italianen officieel lid zijn van de Rooms-Katholieke kerk , zijn er maar weinig die daadwerkelijk de boodschap van het evangelie kennen en bezoeken ze de kerk niet meer. Bekijk hier ook onze vacatures voor Italië.

De kerk van Verbania is in de wijde regio bekend, de kerkleden rijden soms een uur of langer om de diensten te kunnen bezoeken. Veel autochtone Italianen weten de kerk te vinden en een deel van de bezoekers bestaat uit migranten en vluchtelingen. Lees hier verder over de kerk van Verbania.

Laten we deze Italiaanse christenen niet vergeten. Overweeg eens om een dienst van deze gastvrije Italiaanse gemeente te bezoeken wanneer je in Verbania of ergens rond het Lago Maggiore op vakantie bent. Wanneer je geen Italiaans spreekt heb je misschien niet snel de neiging dit te doen, maar de voorganger van de gemeente spreekt uitstekend Engels, evenals een flink deel van de gemeenteleden. Ze zijn erg gastvrij, gasten zijn heel erg welkom en ze vinden het erg fijn om Nederlanders in hun diensten te ontvangen. Overigens zijn er ook regelmatig engelstalige diensten (vertaling naar het Italiaans).

Bovendien is het hoe dan ook een grote bemoediging voor hen wanneer christenen uit Nederland hun dienst bezoeken en met hen meeleven. Christen-zijn in Italië is lang niet altijd makkelijk en brengt soms flinke uitdagingen met zich mee.. Wanneer je het op prijs stelt om vooraf meer te weten, aarzel dan niet om contact op te nemen zodat we je meer kunnen vertellen of met mensen van de gemeente in contact kunnen brengen.


Missiereizen naar Noord-Italië

We bieden de mogelijkheid voor missiereizen naar Noord-Italië voor groepen van kerken, jongerengroepen en andere groepen. Maak kennis met lokale kerken, voorgangers, missionair werkers en gemeenteleden. Ontdek de verschillende christelijke organisaties die in de regio werken, onder meer op het gebied van vluchtelingenwerk.

In de zomer van 2024 maakt een Zeeuwse groep jongeren een algemene missiereis (kijk hier voor meer informatie) en helpen verschillende Nederlandse jongerengroepen mee bij de zomerweken voor kinderen van vluchtelingen en Italiaanse kinderen (kijk hier voor meer info). Voor 2025 staan ook alweer meerdere missiereizen naar deze regio op de planning, onder andere de reis van de NGK Apeldoorn (kijk hier voor verdere informatie).

Ook interesse in een missiereis naar Noord-Italië met een jongerengroep, met gemeenteleden of een andere groep?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vakantie aan het Lago Maggiore, Time-out Verbania, camperen aan het Lago Maggiore, camperen Verbania, vakantiewoningen Verbania, vakantiehuizen Verbania, vakantie Lago Maggiore, vakantiehuizen Lago Maggiore, vakantie Verbania, camping Lago Maggiore, camping Verbania. Net buiten Verbania, tussen het Lago Maggiore en het Lago di Mergozzo wordt een nieuw christelijke vrijetijds- en vakantiecentrum gerealiseerd: TimeOut Verbania. Met vakantiemogelijkheden voor families, voor jongeren en voor groepen. Appartementen, campingpods, een campeerterrein en groepsaccomodaties. Vakantie in Italië. Kerkdiensten in Italië. Kerkdiensten in Wallis. Vakantiediensten Verbania? Nederlandse diensten Verbania. Nederlandse diensten Italië. Kerkdiensten buitenland. Kerkdiensten Italië. Nederlandse diensten buitenland 2024. Kerk in Verbania. Kerk Lago Maggiore. Nederlandse kerkdiensten Lago Maggiore. Nederlandse diensten Luino. Kerk in Italië. Vakantie in Italië. Evangelische kerk in Verbania. Evangelische kerk Lago Maggiore. Hotel Verbania. Vakantie in Verbania. Wat te doen Lago Maggiore. Wat te doen Verbania. Vakantie Lago Maggiore. Vakantiediensten Verbania. Wat is er te doen aan het Lago Maggiore? Wat te doen aan het Lago Lugano? Vakantie Comomeer. Kerkdiensten Comomeer. Kerk in Como. Wat te doen aan Comomomeer? Kerk in Italië. Stresa. Domodossola. Markt in Domodossola. Markt in Luino.