In de zomer van 2024 reizen meerdere Nederlandse teams af naar Italië om mee te helpen bij de organisatie van een van de zomerweken voor kinderen. Om deze kinderen - deels Italiaanse kinderen en deels kinderen van vluchtelingen - een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor deelnemers van de teams een onvergetelijke en levens veranderende ervaring! Op deze pagina vind je verdere informatie over de zomerweken. Hieronder de aanvullende informatie en algemene voorwaarden voor deelnemende teams en personen.


Wij zijn een op geloof gebaseerde ngo in Italië die in verschillende sociale domeinen actief is zoals kinderen, jongeren en migranten. Ons doel is het delen van de liefde van God via sociale projecten en
activiteiten. Elke zomer organiseren we kinderkampen: een kans om het goede nieuws van onze Heer Jezus Christus te delen met niet-gelovige kinderen (90% van de kinderen is niet-christen). De nieuwe generatie is erg geïnteresseerd in het leren van Engels en daarom hebben we Engelssprekende helpers nodig voor bijvoorbeeld de sport- en spelactiviteiten, dans, muziek, mensen die helpen met liedjes, knutselen en diverse andere activiteiten. Hieronder vind je alles over de mensen die we zoeken.

Het doel is om, samen met de plaatselijke kerk en deelnemers aan deze Short-Term Mission, de gemeenschap op een praktische manier te dienen. Door in te spelen op praktische behoeften en een brug te slaan om verbinding te maken en relaties te leggen met de lokale gezinnen.

Ga daarom en maak discipelen van alle naties, en doop ze in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest en leer hen alles te gehoorzamen wat ik jullie heb opgedragen. En zeker, ik ben altijd bij je, tot het einde van de tijd. (Mattheüs 28:19-20)Praktische informatie


Locatie
Het kamp zal plaatsvinden in een sportcentrum in Fino Mornasco - Italië, 15 minuten van de stad Como en haar prachtige meer!

Data
2 t/m 5 juli 2024: Pre-camp Mission Experience met activiteiten onder vluchtelingen en behoeftige gezinnen (optioneel*)
6 t/m 7 juli 2024: Oriëntatie, kennismaking en info voor zomerkamp 2024 week 1
8 t/m 12 juli 2024: English Summercamp week 1

13 t/m 14 juli 2024: Oriëntatie, kennismaking en info voor zomerkamp 2024 week 2
15 t/m 19 juli 2024: English Summercamp week 2
20 t/m 21 juli 2024: Opruimen en tijd voor rust (optioneel*)
22 t/m 25 juli 2024: Post-camp Mission Experience met activiteiten onder vluchtelingen en behoeftige gezinnen (optioneel*)

* Het is mogelijk om als vrijwilliger of als team 1 week of beide weken deel te nemen. De programma's van 2 t/m 5 juli en van 20 t/m 25 juli zijn optioneel en dus niet verplicht. Als je alleen meedoet aan het Engelse zomerkamp, raden we je aan om op 5 juli of 12 juli in Italië aan te komen om deel te nemen aan het verplichte kennismakings- en oriëntatieprogramma.  

Kosten
De kosten bedragen 55 euro per dag, per persoon. Dit is inclusief ontbijt, lunch, diner, snacks, accommodatie, verzekering en het kamp T-shirt. Reiskosten, kosten tijdens een vrije dag en eventuele extra persoonlijke uitgaven zijn hier niet bij inbegrepen. 

Accommodatie
Er wordt voorzien in eenvoudige, maar comfortabele accommodaties voor vrijwilligers. Je verblijft samen met andere vrijwilligers uit Italië en andere landen. 


Wat je gaat doen


Wij zoeken mensen boven de 18 jaar. Jongeren die jonger dan 18 zijn kunnen meedoen wanneer ze deel uitmaken van een groep of begeleid worden door een volwassene die verantwoordelijkheid draagt. Deelnemers moeten over een goede gezondheid beschikken en fysieke activiteiten kunnen uitoefenen. We hebben vrijwilligers nodig met een dienend hart en dienende houding en een passie om anderen te bereiken met de liefde van Christus. 

Een aantal voorbeelden van welke mensen we zoeken:
Kunst: Voor wie houdt van sketches, dans en drama.
Coaching: Mensen met een passie om kinderen en jongeren hun eigen sport te leren.
Creativiteit: Vermaak de kinderen met recreatieve en creatieve activiteiten.
Muzikanten en zangers: Voor de muzieksessies, wanneer je een instrument bespeelt of er gewoon van geniet om te zingen en anderen hierin te leiden. 
Engelse leraren: Gedurende de dag zijn er Engelse lessen, heb je enige ervaring met lesgeven of genoeg geduld om Italiaanse kinderen les te geven dan is dit perfect voor jou. Er wordt gevraagd je voor te bereiden om leuke en boeiende lessen te verzorgen voor de kinderen.
Knutselen: Help en leid de kinderen tijdens de knutselsessies.
Algemene ondersteuning: Om een succesvolle kampervaring te garanderen, hebben we vrijwilligers nodig die in de dagelijkse behoeften voorzien zoals schoonmaken, eten serveren, toezicht houden tijdens de recreatie etc. 
Fotograaf: Heb jij oog voor de juiste hoek en ben je voortdurend op zoek naar de perfecte opname? Dan kun je solliciteren als officiële fotograaf. Wanneer je ook je eigen camera mee kunt nemen, is dat nog beter.
Koken: Heb jij ervaring met koken voor veel mensen en lijkt het je leuk om in een grote keuken te organiseren en alles te beheren?
Verpleegster/Eerste hulp: Voor mensen die verpleegkundig zijn opgeleid of ervaring hebben met eerste hulp verlening.

Het team zal je familie zijn tijdens het kamp, je wordt aangemoedigd om de naam van elk kind te leren en ze elke dag te betrekken bij korte en eenvoudige één-op-één gesprekken in het Engels. Elk onderdeel van de dag is belangrijk omdat we de kinderen en jongeren dienen waarbij ook jouw deelname van essentieel belang is. Voor aanvang van het kamp doen we een oriëntatie- en kennismakingsdag om het internationale team te ontmoeten, de omgeving te verkennen en nuttige informatie te delen voor het kamp. 

 


Deelname


Er zijn verschillende manieren om deel te nemen:

1. Via CAMA Zending en Life Tienerevent kun je je als jongere vanaf 16 jaar aanmelden voor de volledig georganiseerde missiereis van 12 t/m 20 juli 2024. Inclusief hulp bij de fondsenwerving vooraf, trainingsbijeenkomsten en kennismaking als groep voor en na de reis, vervoer en begeleiding. Ook moedigen we je aan om (met korting) aan LIFE Tienerevent deel te nemen.
2. Met je eigen jongerengroep van bijvoorbeeld je kerk, studentenvereniging of vriendengroep. Je meldt je als groep aan via CAMA Zending waarbij je begeleiding krijgt bij de organisatie en voorafgaand aan de reis twee bijeenkomsten hebt waarin je o.a. getraind wordt op omgaan met cultuurverschillen, groepsdynamiek, de impact van je handelen, je geloof delen en persoonlijke missie. Ook na de reis is er nog een afsluitende bijeenkomst.
3. Als individu of gezin. Zoals je hierboven kunt lezen is er vraag naar veel verschillende soorten helpers. Voor individuen en gezinnen is de manier waarop zij naar Italië reizen verschillend en in sommige gevallen is het mogelijk om aan te haken bij een ander gezin of andere groep. Neem contact op om de mogelijkheden voor jou of voor jullie te bespreken. 


We werken in Italië samen met verschillende kerken en missionaire organisaties. Wil je je verblijf in Italië verlengen door een aantal van deze kerken of organisaties te bezoeken en/of je hier in te zetten, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Wil je aansluitend of vooraf een weekje vakantie in de regio doorbrengen, laat het ons dan ook even weten zodat we je in contact kunnen brengen met accommodaties waarmee we samenwerken.  


Voor aanmeldingen of voor meer informatie kun je onderstaand formulier invullen.