Sponsorloop voor vluchtelingenkinderen in Italië


Bedankt!
Wat een fantastisch resultaat! Dankzij de kinderen van de Eben-Haëzerschool én dankzij alle sponsoren mochten we afgelopen maandag een cheque van maar liefst €4.181,20 in ontvangst nemen. Een geweldig bedrag voor het werk onder vluchtelingkinderen in Italië. Mooi was het ook om te zien hoe de kinderen op 29 november vol enthousiasme hun best deden zoveel mogelijk rondjes te rennen voor hun leeftijdsgenootjes op de vlucht. Het resultaat is boven verwachting en hiervoor willen we zowel de kinderen alsook de sponsoren heel hartelijk bedanken. Het geld zal besteed worden om vluchtelingkinderen in Italië een onvergetelijke zomerweek te geven en hen in aanraking te brengen met de liefde van Jezus. Heel veel dank voor jullie hulp!

Leida & Hans Borghuis


Over de hele wereld zijn er dagelijks heel veel mensen op de vlucht, onder hen ook veel kinderen. Een groot deel van hen komt uit landen waar het leven door oorlog of andere spanningen onmogelijk is. Zij zijn op zoek naar veiligheid. Mensen uit bijvoorbeeld Afghanistan of Afrikaanse landen komen aan in Italië. Hier wacht hen vaak een moeilijke en onzekere tijd. Sommigen leven in vluchtelingencentra, anderen leven noodgedwongen op straat.

Christelijke organisaties bieden hulp met bijvoorbeeld kleding, voedsel, en onderwijs. Een van de organisaties waar Hans & Leida Borghuis (via CAMA Zending) mee samenwerken, organiseert vakantieweken voor vluchtelingenkinderen. Om deze kinderen zo een leuke en ontspannen week met sport en spel en creatief bezig zijn te geven. Ook horen de kinderen hier, vaak voor het eerst in hun leven, over Jezus. 

Om vluchtelingenkinderen een mooie week te kunnen geven, komen wij samen in actie. Op woensdag 29 november organiseren we een sponsorloop om hiermee zoveel mogelijk geld op te halen en zoveel mogelijk kinderen een mooie vakantieweek te geven.

Hans en Leida Borghuis werken (via CAMA Zending) nauw samen met de organisatie SINAI in Italië. Deze organisatie runt veel verschillende projecten, voor kinderen van vluchtelingen en voor kinderen van Italianen die in armoede leven (en zich geen vakantie kunnen permitteren). Een van de activiteiten zijn de zomerweken voor deze kinderen. Naast heel veel vrijwilligers die hiervoor nodig zijn, is dit ook een project waar veel geld voor nodig is om dit te kunnen organiseren en deze kinderen (vluchtelingenkinderen en Italiaanse kinderen die zelf niet weg kunnen) een fantastische week te geven.

In de zomer van 2024 zullen ook een aantal Nederlandse teams gaan helpen. Er zijn mensen nodig en er zijn financiën nodig om dit mogelijk te kunnen maken. De afgelopen jaren waren er steeds zo'n 100 kinderen per zomerweek (ze organiseren twee van deze weken per zomer), terwijl er mogelijkheden zouden zijn om 300 (en misschien wel meer) kinderen per week te kunnen ontvangen als daarvoor de mensen en financiën er zouden zijn. Om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te kunnen geven op een onvergetelijk week is het fantastisch dat de kinderen van Eben-Haëzer in IJsselmuiden hiervoor in actie komen.

Het geld dat we met deze sponsorloop ophalen gaat naar deze organisatie, specifiek bestemd voor de vakantieweken voor vluchtelingenkinderen.