Wonderen in Toscane

Recent kwamen we in Italië in contact met een wel erg energieke dame. Ze is een gepensioneerd advocate, 67 jaar en gewend de hele wereld rond te reizen. Ze heeft een huis in een stadje in het zuidoosten van Toscane, met de bedoeling hier in de toekomst onder andere retraites te kunnen organiseren. Zo'n 13 jaar geleden kwam ze tot geloof en toen haar man niet zo heel lang geleden overleed veranderde dit haar leven. Ze is een echte evangelist en loopt over van enthousiasme om het evangelie van Jezus Christus met zoveel mogelijk mensen te delen. 

Genezingen
Waar ze ook komt - en dus ook in Italië waar ze regelmatig is - vertelt ze iedereen met wie ze in contact komt over Jezus. Er gebeuren fantastische dingen in deze Toscaanse stad. Zo begon ze te bidden voor mensen, vinden er genezingen plaats, zijn er geweldige getuigenissen en komen er mensen tot geloof. En zij komen bij haar terug, omdat ze meer willen meer weten over God, over Jezus, over Wie het is die hen heeft genezen.

Samenkomsten
En zo ontstond de behoefte aan meer onderwijs en aan frequente samenkomsten. In de stad is momenteel geen kerk aanwezig. Zelf weet ze niet hoe ze een kerk - die feitelijk al aan het ontstaan is - zou kunnen starten en leiden en ze vraagt om hulp. 

Italië
Van huis uit is Italië een katholiek land, maar er zijn weinig Italianen die nog een kerk bezoeken. Slechts een zeer klein deel van de bevolking is protestants/evangelisch christen, volgens sommige cijfers gaat het om minder dan 1% van de bevolking, waarvan een groot deel in het zuiden van het land. In sommige noordelijke regio’s ligt dit percentage zelfs onder de 0,4%. Een groot deel van de Italianen kent Jezus niet en jongere generaties voelen zich aangetrokken tot het secularisme, atheïsme en agnosticisme. De desillusie over het culturele katholicisme is groot. 

Bereidheid
Kenmerkend is dat leden van een kleine evangelische kerk in het noorden van Italië bereid zijn om uren heen - en weer uren terug - te reizen om met een team te helpen samenkomsten in deze stad in Toscane te organiseren. Gepassioneerd en gedreven om te helpen en het evangelie ook hier te kunnen brengen. Een heel mooi initiatief, maar niet voldoende om iets duurzaams te laten ontstaan.

Kerkplanters
De mensen in dit Toscaanse stadje zouden ongelooflijk geholpen zijn met kerkplanters die de samenkomsten verder vorm kunnen geven en van daaruit meer mensen in deze regio met zo weinig christenen kunnen bereiken met het geweldige nieuws van Jezus Christus. Een mooiere start kun je je als gemeentestichter toch bijna niet wensen...   


Vacature Kerkplanters in Toscane

Je bent bereid om je minimaal 2, maar liever minimaal 4 jaar te conformeren aan deze kerkplant. Je hebt ervaring met kerkplanting of kerkelijk werk en een relevante opleiding (theologie, missionair werk, relevante bijbelschool). Je spreekt uitstekend Engels en voldoende Italiaans of je bent bereid het Italiaans op korte termijn te leren. Gezien de aard van de functie en de omstandigheden gaat de voorkeur uit naar een echtpaar. De functie kan fulltime worden ingevuld, maar het is eventueel ook mogelijk om hier ander werk naast te doen.

Lees hier de complete vacaturetekst op de website van CAMA Zending.


Meer weten?

Interesse om als kerkplanter naar Toscane te gaan? 
Meer weten over wat er in Italië gebeurt?
Neem dan contact met ons op.