Een aanrijding als kans om het evangelie te delen


In januari waren we te gast in Chiesa Cristiana Evangelica La Sorgente (IT). Hans sprak hier op de zondagochtend. Terwijl hij net met de preek was begonnen, reed er buiten iemand tegen onze auto aan.

Opstartproblemen
Een gezin uit de gemeente had de bewuste ochtend flinke opstartproblemen om het maar even zo uit te drukken. Hoewel ze maar liefst een half uur te laat waren, besloten ze alsnog naar de kerk te gaan. Hier arriveerden ze terwijl de dienst al in volle gang was. Op het moment dat ze bij de kerk aan kwamen zagen ze een Italiaanse jongeman tegen een geparkeerd staande Nederlandse auto aanrijden.

Doorrijden
De jongeman in kwestie was hevig geschrokken en wilde in eerste instantie doorrijden, maar kon er niet langs omdat het gezin in hun auto de doorgang blokkeerden. Ze stapten uit en vroegen de jongen wat hij van plan was. Deze vertelde erg geschrokken te zijn en naar zijn tante te willen gaan die een paar huizen verderop woonde. Hij maakte een erg nerveuze indruk en ze vroegen door waarop de jongen een aantal heftige persoonlijke dingen met hen deelde.  

Bidden op straat
Zij vertelden hem dat ze onderweg waren naar de kerk, getuigden over hun geloof in God en ze vertelden hem over Jezus. Vervolgens vroegen ze de jongen of ze voor hem mochten bidden. Dat mocht, en zo konden ze midden op straat het evangelie met hem delen en met hem bidden. Een geweldige bemoediging voor de jongen.

Gebed van de gemeente
Op het einde van de dienst kwam de man van het gezin naar voren om dit verhaal met de gemeente te delen en hij vroeg hen om voor deze jongen - Daniele - te blijven bidden. Wie weet zet hij op een dag de stap om naar de kerk te komen.

Schrammen als herinnering
En onze auto? Niet meer dan een paar schrammen op de bumper. Ze herinneren ons er steeds weer aan om voor Daniele te bidden. En dat is het waard, toch?

Je kunt meer lezen over ons werk in Italië op www.missione.nl.

Kleding en levensbehoeften voor vluchtelingen
Misschien kun je ons helpen. Voor een Italiaanse organisatie waar we veel mee samenwerken zoeken we kleding, schoenen en andere levensbehoeften zoals verzorgingsproducten voor vluchtelingen, zowel voor volwassenen als kinderen. We horen erg graag van je wanneer je hierin iets kunt betekenen

Over auto's gesproken...
We rijden zo'n vier tot vijf keer per jaar naar Italië. Om makkelijker goederen mee te kunnen nemen - zoals de hierboven genoemde spullen voor vluchtelingen - zou een busje ideaal zijn. We zoeken iemand die ons hierbij kan helpen en/of adviseren in wat haalbaar is en wat in deze situatie verstandig zou zijn bv. qua aanschaf of het huren van een busje. Kun je ons hierin helpen of adviseren of ken je iemand dan komen we graag met je in contact.

Kerkplanters voor Toscane
En, we zijn op zoek naar kerkplanters voor een stad in Toscane waar hele mooie dingen gebeuren, je leest er hier meer over.