TOUR OF HOPE

Met Jildou Bakker

Na een succesvolle Tour for Unity komen singer-songwriter Jildou Bakker en spreker Hans Borghuis nu met een vervolg: de Tour of Hope. ‘Hoop is van levensbelang. Het is aan ons om de hoop die wij kennen te delen met de wereld en de mensen om ons heen!’ 

Waar de Tour for Unity kerken een positieve impuls bood in het zoeken naar verbinding, gaat ook de Tour of Hope weer in op actuele ontwikkelingen in kerk en maatschappij. De focus ligt bij deze nieuwe tour niet alleen binnen de kerk, maar kerkbezoekers worden ook aangemoedigd om buren, vrienden, familie, klasgenoten of collega’s mee te nemen naar een van de Tour of Hope-avonden.

Hans Borghuis: ‘Hoop is van levensbelang en wij kennen een levende hoop. In het boek Spreuken lezen we: ‘Als je wijsheid vindt, heb je een toekomst, je hoop gaat niet verloren.’ Deze boodschap is juist nu, in deze tijd, onvoorstelbaar relevant en van belang. Van deze wijsheid willen we graag delen, waarbij we helder maar ook kwetsbaar durven zijn: wij hebben niet de antwoorden op alle vragen, maar we hebben - ook al begrijpen we niet alles - wel een wijsheid gevonden, die toekomst geeft en hoop biedt.’

De Tour of Hope brengt een inspirerende boodschap van hoop. In een onzekere tijd, waar veel wordt gesproken over grote thema’s, waar het soms kan lijken alsof de hoop is verdwenen. Binnen en buiten de kerk maken we ons zorgen; over klimaatverandering, discriminatie, onrecht en nog heel veel andere thema’s. Zeker ook jongeren - binnen en buiten de kerk - maken zich soms grote zorgen over hun en over dé toekomst. Veel mensen zijn op zoek naar zingeving.

De Tour of Hope bestaat uit een afwisseling van eerlijke, pure en soms ook rauwe liedjes over hoop door Jildou Bakker, een inspirerende en hoopvolle boodschap door Hans Borghuis en veel interactie waarbij iedereen kan meedoen. De opzet van de Tour for Hope is laagdrempelig, de taal die wordt gezongen en gesproken spreekt jongeren (maar ook ouderen) aan.  Door zowel de vorm als de inhoud van de bijeenkomsten worden mensen van binnen en buiten de kerk aangesproken.   

Jildou Bakker: ‘Voor mij is God de houvast in mijn leven. Los van alle vragen, onzekerheden en twijfels die ik heb en die misschien iedereen wel heeft in zijn of haar leven, is Zijn liefde de hoop waaraan ik me vast kan houden. Daarin vind ik veiligheid en geborgenheid voor nu en voor de toekomst. Deze hoop zit diep verweven in mijn liedjes en hiermee wil ik graag ook anderen inspireren.’

Een Tour of Hope kan tijdens een reguliere kerkdienst, jeugd- of jongerendienst georganiseerd worden, maar in overleg ook zeker op andere momenten. Er worden materialen beschikbaar gesteld met handige tips om mensen uit te nodigen. Hierbij worden kerken geholpen om ook mensen van buiten de kerk uit te nodigen. Elke bijeenkomst is maatwerk en wordt met de organiserende kerk of organisatie afgestemd en vormgegeven.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken 


De TOUR OF HOPE in jouw kerk

Wil je een inspirerende en interactieve avond vol van hoop in jouw kerk of gemeente organiseren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Een 'Tour of Hope'-avond kan tijdens een reguliere kerkdienst of tijdens een jeugddienst of jongerendienst op de zondagavond georganiseerd worden, maar zeker ook op een andere moment. Neem hier contact met ons op.  


Praktisch

De 'Tour of Hope' is een compleet en vullend programma. Geschikt voor een reguliere kerkdienst, jeugddienst, jongerendienst of avondvullend programma.

We werken met een vast tarief waarbij alles is inbegrepen, met uitzondering van de reiskosten.

Om te boeken kun je per email contact met ons opnemen of het contactformulier op de website invullen.


Jildou Bakker ging toen ze acht was al op gitaarles. Al snel zette ze haar gedachten op muziek en schreef ze haar eerste liedjes, geïnspireerd door haar geloof en de mensen en verhalen om zich heen.

Tijdens de Tour for Unity-avonden bracht ze ook al nummers uit haar eigen repertoire, maar ook nummers van o.a. Lauren Daigle en Sela. Zowel liederen om naar te luisteren als bekende nummers om mee te zingen. lees meer over Jildou

Hans Borghuis is een gepassioneerd interkerkelijk spreker. Hij gaat wekelijks voor in kerkdiensten en spreekt ook veel in jeugd- en jongerendiensten, voor studentenverenigingen en jongerengroepen. Hans spreekt en schrijft regelmatig over thema's als polarisatie en eenheid. Een deel van het jaar is hij in Italië

Hans vindt het erg belangrijk dat we onze hoop delen met de wereld om ons heen. lees meer over Hans