What compels us is the love of Christ! (2 Corinthians 5) 

Wonderen in Toscane. Onlangs kwamen we in Italië in contact met een erg energieke dame. Ze is een gepensioneerd advocate en gewend de hele wereld rond te reizen. Niet lang geleden kocht ze een huis in een stadje in het zuidoosten van Toscane, met de bedoeling hier in de toekomst onder andere retraites te kunnen organiseren. Maar nu gebeuren er fantastische dingen in deze Toscaanse stad. Zo begon ze te bidden voor mensen, vinden er wonderbaarlijke genezingen plaats en komen er mensen tot geloof. Zij komen terug, omdat ze meer willen meer weten over God, over Jezus, over Wie het is die hen heeft genezen. Zo ontstond de behoefte aan meer frequente samenkomsten, de dichtstbijzijnde kerk is vijf kwartier met de auto. Zelf weet ze niet hoe ze een kerk - die feitelijk al aan het ontstaan is - zou kunnen starten en leiden, en ze vraagt om hulp. Lees hier verder.


Een aanrijding als kans om het evangelie te delen. In januari waren we te gast in Chiesa Cristiana Evangelica La Sorgente (IT). Hans sprak hier op de zondagochtend. Terwijl hij net met de preek was begonnen, reed er buiten iemand tegen onze auto aan. Een gezin uit de gemeente had de bewuste ochtend flinke opstartproblemen om het zo maar eens uit te drukken. Hoewel ze maar liefst een half uur te laat waren, besloten ze toch alsnog naar de kerk te gaan. Hier arriveerden ze dus terwijl de dienst al in volle gang was. Op het moment dat ze bij de kerk aan kwamen rijden zagen ze een Italiaanse jongeman tegen een geparkeerd staande Nederlandse auto aanrijden. Ze stapten uit en vroegen de jongen wat hij van plan was. Deze vertelde erg geschrokken te zijn. Lees hier verder.


Busje gezocht! Over auto's gesproken. We rijden vier tot vijf keer per jaar naar Italië. Om af en toe makkelijker spullen mee te kunnen nemen - zoals de hierboven genoemde goederen voor vluchtelingen - zou een busje ideaal zijn. We zoeken iemand die ons kan helpen en/of kan adviseren in wat haalbaar is en in deze situatie verstandig zou zijn bv. qua aanschaf of het huren van een busje. Kun je ons hierin helpen of adviseren of ken je iemand dan komen we graag met je in contact.


Hulp voor vluchtelingen in Italië
Voor een van onze partners in Italië – een organisatie die zich richt op hulp aan de vele vluchtelingen in de regio, zowel in de opvangcentra als aan de vluchtelingen die noodgedwongen op straat leven – zijn we op zoek naar (liefst nieuwe, maar ook goede tweedehands is welkom) kleding voor kinderen (sokken, truien, shirts, broeken, schoenen) en speelgoed. Ook kleding voor volwassenen (zowel mannen als vrouwen) is dringend nodig net als shampoo, zeep, douchegel, tandpasta en tandenborstels. Voor de verschillende projecten die deze organisatie voor vluchtelingen initieert zijn we op zoek naar nieuwe of goede tweedehands laptops, powerbanks en naaimachines. Zou je vluchtelingen in Italië kunnen helpen door het beschikbaar stellen van materialen dan komen we erg graag met je in contact.  


Dringend jongeren gezocht! ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending voor korte-termijn uitzendingen en missiereizen voor jongerengroepen. Momenteel zijn zo’n twaalf jongerengroepen in voorbereiding voor een reis en daarnaast zijn er meerdere jongeren die individueel op missiereis gaan. Concreet worden voor komende zomer en najaar nog jongeren(groepen) gezocht voor Tsjechië, Spanje, Suriname en Italië. De groepen kunnen variëren van 5 tot 25 deelnemers, de leeftijden die gevraagd worden zijn in de meeste gevallen 15+, soms 16+ of 18+. De activiteiten die de groepen gaan ondernemen lopen uiteen: vluchtelingenwerk, strandevangelisatie, een zomerkamp voor kinderen, sport- en spelactiviteiten, evangelisatie doormiddel van kunst en creatief, klusactiviteiten, hulp aan daklozen, het organiseren van een vakantiebijbelweek etc. Kijk snel op deze pagina voor verdere informatie.


Help mee om de liefde van Jezus in Italië zichtbaar te maken

De missie voor Italië kost ons de nodige investeringen en dit hebben we er graag voor over. Dit brengt ook financiële uitdagingen met zich mee. Doordat we met reis- en verblijfskosten te maken hebben, kosten maken voor de huur van ruimtes voor activiteiten etc. Een deel betalen we uit eigen middelen, maar we kunnen dit niet alleen. We zijn afhankelijk van partners, mensen die naast ons staan in gebed en financiën. Mensen die betrokken willen zijn bij het werk in Italië en die het belangrijk vinden dat de liefde van Jezus gebracht wordt waar Hij het minst gezien wordt. Kijk op deze pagina op de website van CAMA Zending voor verdere informatie.


Leida & Hans Borghuis
www.missione.nl
info@hans-borghuis.nl 
+31 (0)6 12 90 73 20